Hangi Kitap?

13 Kasım 2014 Perşembe

Son İsyan - James Dashner

Thomas'ı çıldırtan şey kokuydu. Neredeyse 1 aydır bembeyaz bir odada yalnız kalmak değildi. Arasıra gelen yemeklerle zamanı tahmin etmeye çalışıyordu ama onlar da düzenli olarak gelmiyor gibiydi. Ona Işıl'a yakalandığını söylemişlerdi. İnsanı insan yapan her şeyi silip süpüren, sonunda tamamen delirten berbat bir virüstü. Şimdi de ona yakalandığı hastalık hakkında düşünmesi için bolca zaman veriyorlardı. Ona, arkadaşlarına  her şeyi yapan İSYAN'dı ve bedelini ödeyeceklerdi. Thomas geçen her gün bunun için yemin ediyordu. Öfkesini yatıştırmak için her zamanki gibi kapıya bakmaya başladı. Daha önceden birçok kez kapıyı açmayı denemişti ama sadece yemek verdiklerinde alttaki küçük delik açılıyordu ki kapı açıldı. Thomas mahsur kaldığı zaman boyunca bunun hayalini kurmuştu ama şimdi bir şey diyemiyordu. İçeri Fare Adam girdi. "İyi günler, Thomas. Endişelenme birçok iyi haber alacaksın. İnan bana." Kesin bunlar da bir yalandı. Her zamanki gibi. "Peki neden Işıl'a yakalandığımı söylediniz?!" "Işıl'a gerçekten de yakalandın Thomas. Ama sende bir etkisi olmadı çünkü sen bağışıksın. Ve sokaktaki insanlar sizin gibilerden gerçekten nefret ediyorlar. Bana inandığını görebiliyorum Thomas. Sizin gibilerden en zekileri toplayıp Işıl'a bir ilaç üretmek için İSYAN'ı kurduk. Tabi grubunuzda bağışık olmayanlar da var onlar ise kontrol denekleriydi. Neyse bu kadar konuşma yeter herhalde, arkadaşlarını görmek istemiyor musun?"
Thomas odaya girdiğinde tüm arkadaşlarını güvende ve mutlu olarak görünce söyleyecek söz bulamadı. Kayranlılar, B Grubu kızları, Minho, Newt, Tava, Aris, Brenda, Jorge ve Teresa... Newt ve Minho'yla şakalaşırken Fare Adam dikkati çekmek için boğazını temizledi. "Kıymık'ı çıkarmadan önce konuşmamız gereken birkaç şey var. Bu doğru, hafızanızı geri kazanacaksınız. Ve ayrıca çoğunuz bağışıksınız. Bazı arkadaşlarınız ise değil ve maalesef çoktan Işıl'a yakalandılar. Şimdi onları açıklıyorum..."

***

Seri aynı sürükleyicilikle devam ediyor. Kitabın sonuna doğru belki James Dashner'ı öldürmek(!) isteyebilirsiniz. Her şey cevaplanıyor. Ayrıca kitabın adının yine yanlış çevrildiğini düşünüyorum ki normalde "Ölüm İlacı" gibi bir şey olması gerekiyor ve orjinal adın "Son İsyan" ile bir alakası yok. Ama WICKED (İSYAN) 'ı İsyan diye çevirdiklerinden başlık ile uyumlu olmuş. Neyse önemli olan başlık değil kitabın içeriği. İyi okumalar ^^

Bu seriye başlamadan önce derin bir nefes alın. - Deseret News

Yayınevi: Pegasus
Orjinal adı: Death Cure

Serinin ilk kitabı için tıkla.
Serinin ikinci kitabı için tıkla.



Her Güne Bir Kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi, isteklerinizi, eleştirilerinizi buraya yazabilirsiniz. :) İyi okumalar.

Tiny Book